mr.ahmed المدير العام
رقم العضوية : 1 mms : عدد الرسائل : 9014 الموقع : جروب الحب العمل/الترفيه : محاسب الهوايات : الكمبيوتر اعلام : المزاج : الهوية : تاريخ التسجيل : 28/07/2008 عدد المواضيع : 11591 السٌّمعَة : 38
| موضوع: الكوسه بالبشاميل على طريقة الشيف شربيني 6th نوفمبر 2010, 12:27 am | |
| الكوسه بالبشاميل على طريقة الشيف شربيني
الكوسه بالبشاميل المقاديركيلو كوسه مقشره و مقطعه حلقات مدوره بصله مفرومه ناعم + 4 فصوص توم مفرومينزعتر ناشف + نعناع ناشف+أي أعشاب أخرى تحبينها2 مكعب ماجيجبن موتزاريلابالنسبه للبشاميل :1 مكعب ماجي +3 ملاعق دقيق+3 ملاعق زبده +3 كوب لبن.الطريقهنضع زبده+زيت في الطاسه تم نشوح البصل و التوم لحد ما يصفروا خالصثم نضع 2مكعب ماجي و الزعتر و النعناع و أي أعشاب أخرى تفضلينهاثم نضع حلقات الكوسه و تترك على النار لحد ما تبقى سوتيه كده و دبلت , المهم ماتقلبهاش كتير عشان ماتجبش ميتها.قرب السواء نضع الملح و الفلفل.البشاميل:نضع الزبده على النار و معاها مكعب الماجي لحد ما يسيح ثم نضع الدقيق و يقلب سريعا سريعا عشان مايكلكعش بمضرب البيض اليدويثم نضع اللبن تدريجيا و نقلب برضه كويس و بعد ما نحط كل اللبن نسيبه على النار لحد ما يعمل البشاميل السمك اللي إنتي عوزاه و كل ما تقلبيه أكتر كل ما يكون سميك أكتر. ثم نضع الملح و الفلفل.بس المهم هنا في الوصفه دي البشاميل يكون خفيف شويه عشان الكوسه تتشرب منهثم نرص كل الكوسه في صينيه و من فوقها كل البشاميل و على الوش نرش جبنه موتزاريلا.ثم نضع الصينيه في الفرن تقريبا مدة ساعه إلا ربع على درجة حراره 190 أو 200.و بالهنا و الشفا | |
|