[center][b]المقادير



2كوب أرز
4كوب حليب كامل الدسم
1قطعة ورق لاوري (غار)
امعلقة صغيرة ملح
2فص مستكة مطحون
4-6 فص هيل صحيح
نصف كوب قشطة


الطريقة


اغسلي الارز جيدا
صفيه من الماء وضعيه في قدر ستانلس ستيل متوسط الحجم
اضيفي الحليب , ورق الغار, المستكةوالهيل
اتركي الارز منقوع في هذا الخليط من 25-30 دقيقة
ضعي القدر علي نار متوسطة الحرارة
سخني الارز الي ان يغلي ثم خففي النار ثم اتركيه يطهي بهدوء
من 8-10 دقائق
الي ان يتناقص الحليب الي حوالي النصف مع التقليب بهدوء من وقت لاخر
تخلصي من ورق الغار والهيل
سخني الفرن لدرجة حرارة 350 ف
ثبتي الرف الشبكي الاوسط
استعملي طبق فرن او طاجن فخاري حجمه 1,5 لتر
ضعي الارز في الطاجن
وزعي الكريمة او القشطة علي سطح الارز
غطي الطاجن بالغطاء او ورق فويل( الومنيوم)

[/b]