رقم العضوية : 1 mms : عدد الرسائل : 9014 الموقع : جروب الحب العمل/الترفيه : محاسب الهوايات : الكمبيوتر اعلام : المزاج : الهوية : تاريخ التسجيل : 28/07/2008 عدد المواضيع : 11591 السٌّمعَة : 38
موضوع: اسبونج شيكولا الشيف حسن 6th نوفمبر 2010, 2:36 am
اسبونج شيكولا الشيف حسن
اسبونج شيكولاتة الشيف حسن
انا عملت اسبونج كيك شيكولاتة الشيف حسن عملها فى المطبخ تجنن زى الجاهزة بالظبط كل اللى اكلها كان هيتجنن عليها ياريت تجربوها بجد وزينتها زى ما عمل بالمللى روعه بجد 15 بيضه 10جم محسن كيك 375 جم سكر 525 جم دقيق 20جم بيكنج بودر 10 جم فانيليا نضرب البيض مع الفانيليا على اعلى سرعه لحد ما يمتزجو ثم نضيف السكر بدون توقف المضرب لحد البيض ما يعلى لمده ربع ساعه ويتضاعف حجمه بشرط ان يكون الاناء نظيفا وناشف . ننخل الدقيق مع البيكنج بودر والكاكاو البودره حسب الرغبه بشرط اننا نشيل كميه الكاو من معيار الدقيق بعد البيض مايعلى ومرور ربع ساعه على السرعه العاليه للمضرب نحط خليط الدقيق معلقه معلقه ونقلب براحه فى اتجاه واحد وهكذا حتي يمتزج الخليط ندخله فرن متوسط الحراره على درجة 180 ومانفتحش عليها قبل نص ساعه ونختبر سواها بخله ثم ندخلها التلاجه بعد ماتبرد وتانى يوم نقسمها ونعملها الحشو كريمه مخفوقه ونزين وشها بالشيكولا الخام بعد مانسيحا فى حمام مائى وبعد مانقسمها نلمع كل طبقه بجيلى عشان يطريها الكميه دى تكفى عمل 3 كيكات مقاس 24 ندخلها التلاجه لحد ماتتماسك بجد انا عملتها تجنن بس الشيف زين وشها بشيكولت مروار كوب عسل حلوكوز كوب سكر كوب كريمه سخنه 1/2 كوب كاكاو معلقة جيلاتين دايبه فى كوب ماء كل ده يغلى على النار وما يبرد شويه نزين بيه